NAJAM STAROG GRADA OZLJA

Stari grad Ozalj – spomenik na Zrinske i Frankopane, simbole žrtava za slobodu i pravdu hrvatskoga naroda i hrvatske Domovine ponosno stoji na klisuri iznad rijeke Kupe u današnjem Gradu Ozlju, impresionira svojim izgledom i ljepotom svojega položaja svakoga koji putuje cestom uz Kupu iz smjera Karlovca prema Jurovskom Brodu i mostom preko Kupe u Metliku u Sloveniji. A impresionira još više onoga, kojemu je poznata povijest toga značajnog objekta hrvatske spomeničke baštine.

Krajem devedesetih godina prošloga stoljeća Družba kontinuirano razvija planove za njegovu temeljitu obnovu i za razvoj sadržaja koji dolikuju njegovoj povijesnoj ulozi. Krajem 2006. započeli su opsežniji radovi na njegovoj potpunoj obnovi, koja je ušla među programe zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima Republike Hrvatske koje provodi Ministarstvo kulture RH. Na taj se način obnova financira uz pomoć navedenog Ministarstva, vlastitim sredstvima Družbe, kao i uz pomoć Grada Ozlja u okviru njegovih mogućnosti. Uz aktivnu suradnju konzervatorske službe obnovljeno je i u potpunosti rekonstruirano krovište cijeloga objekta, što je važan preduvjet za njegovu dugoročnu zaštitu, a do sada je obnovljen i veći dio pročelja staroga grada.

Daljnjim radom i zalaganjem Družbe, u povijesnom krilu dvorca, potpuno su obnovljene dvije dvorane sa dodatnim sadržajima iz kojih se izlazi na prekrasan patio dvorca s pogledom na rijeku Kupu. Prikladno za razna događanja tijekom lijepog vremena, dodatni je sadržaj koji zaiteresirane strane imaju na korištenje u sklopu spomenutih dvorana.

Svoje upite zainteresirani za najam prostora u Starom gradu Ozlju (vjenčanja, seminari, kongresi i sl.) mogu poslati upit koristeći Online obrazac za upit. Molimo ispunite sva polja nakon čega ćemo uzvratiti poziv i dalje dogovarati detalje.

Dvorac je moguće iznajmiti na dnevnoj ili višednevnoj bazi, sve u zavisnosti od događanja. Nakon dogovorenog najma, na usluzi je domar koji se brine o Dvorcu s kojim ćete dalje dogovarati detalje.

Želite li istinski doživljaj za svoje vjenčanje, obljetnicu, seminar ili kongres, obratite nam se na uzajamno zadovoljstvo. Prihod koji Družba ostvari najmom ulaže u daljnju obnovu dvorca. Sami time pomažete razvoj i zaštitu ovog dragulja hrvatske arhitektonske baštine.

KONTAKT OBRAZAC

Provjerite dostupnost u kalendaru desno (crvena polja označavaju zauzete datume)
Selected Value: 0
PUSČPSN
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31