NAJAM STAROG GRADA OZLJA

video
play-sharp-fill

Stari grad Ozalj – spomenik na Zrinske i Frankopane, simbole žrtava za slobodu i pravdu hrvatskoga naroda i hrvatske Domovine ponosno stoji na klisuri iznad rijeke Kupe u današnjem Gradu Ozlju, impresionira svojim izgledom i ljepotom svojega položaja svakoga koji putuje cestom uz Kupu iz smjera Karlovca prema Jurovskom Brodu i mostom preko Kupe u Metliku u Sloveniji. A impresionira još više onoga, kojemu je poznata povijest toga značajnog objekta hrvatske spomeničke baštine.

Krajem devedesetih godina prošloga stoljeća Družba kontinuirano razvija planove za njegovu temeljitu obnovu i za razvoj sadržaja koji dolikuju njegovoj povijesnoj ulozi. Krajem 2006. započeli su opsežniji radovi na njegovoj potpunoj obnovi, koja je ušla među programe zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima Republike Hrvatske koje provodi Ministarstvo kulture RH. Na taj se način obnova financira uz pomoć navedenog Ministarstva, vlastitim sredstvima Družbe, kao i uz pomoć Grada Ozlja u okviru njegovih mogućnosti. Uz aktivnu suradnju konzervatorske službe obnovljeno je i u potpunosti rekonstruirano krovište cijeloga objekta, što je važan preduvjet za njegovu dugoročnu zaštitu, a do sada je obnovljen i veći dio pročelja staroga grada.

Daljnjim radom i zalaganjem Družbe, u povijesnom krilu dvorca, potpuno su obnovljene dvije dvorane sa dodatnim sadržajima iz kojih se izlazi na prekrasan patio dvorca s pogledom na rijeku Kupu. Prikladno za razna događanja tijekom lijepog vremena, dodatni je sadržaj koji zaiteresirane strane imaju na korištenje u sklopu spomenutih dvorana.

12. rujna 2023. Stari grad Ozalj osvajio je Zlatni pin – nagradu u kategoriji „Dvorci i palače.” Ovo priznanje dodjeljuje tvrtka Google, ali ono je zapravo izraz divljenja korisnika aplikacije Google Maps prema mjestu.

Svoje upite zainteresirani za najam prostora u Starom gradu Ozlju (vjenčanja, seminari, kongresi i sl.) mogu poslati koristeći online obrazac za upit koji se nalazi ispod ovog teksta. Molimo ispunite sva polja nakon čega ćemo vam se javiti i dogovoriti detalje.

Pored online obrasca nalazi se i kalendar putem kojega možete vidjeti koji su termini slobodni. Dvorac je moguće iznajmiti na dnevnoj ili višednevnoj bazi, sve u ovisnosti o događanju koje organizirate. Nakon dogovorenog najma, na usluzi će vam biti naš domar koji brine o dvorcu i s kojim ćete dogovarati ostale detalje.

Želite li istinski doživljaj za svoje vjenčanje, obljetnicu, seminar ili kongres, obratite nam se na uzajamno zadovoljstvo. Prihod koji Družba ostvari najmom ulaže se u daljnju obnovu dvorca. Sami time pomažete razvoj i zaštitu ovog dragulja hrvatske kulturne baštine.

KONTAKTNI OBRAZAC

Molimo popunite podatke ukoliko se radi o pravnoj osobi.
Provjerite dostupnost u kalendaru na dnu stranice (crvena polja označavaju zauzete datume).
Trebate li za organizaciju događaja (priprema, raspremanje) najam prostora dan prije i/ili dan kasnije.
Maksimalan broj osoba je 130.

KALENDAR ZAUZEĆA

PUSČPSN
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30