Obilježavanje Dana djece oboljele od malignih bolesti, Križevci, 15. veljače 2016.

Zmajski stol u Križevcima dobro surađuje s Ligom protiv raka Koprivničko-križevačke županije i svesrdno podržava sve akcije članstva te humanitarne organizacije. Od sakupljanja financijskih sredstava prodavanjem mimoza i narcisa do organizacije edukativnih predavanja i humanitarnih koncerata. U sklopu Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije više godina djeluje Mala liga protiv raka i jedina je takva organizacija učenika osnovnih škola u Hrvatskoj, a zadatak joj je razvijati empatiju prema oboljelima i pomoći im na razne načine.

Mala liga je osnovana na prijedlog Zmaja Virovskog od Stare Gore koji je bio nekoliko godina i voditelj, a danas je vodi članica Predsjedništva Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije Draženka Patačko, koja je učiteljica u Osnovnoj školi prof. Franje Viktora Šignjara iz Virja u kojoj su zmajska braća česti gosti i suradnici.

Ove su godine članovi Zmajskog stola u Križevcima podržali obilježavanje 15. veljače, Dana djece oboljele od malignih bolesti za koji je prihvaćen i naziv Dan zlatne vrpce, a svečanost su organizirali članovi školske Male lige protiv raka koji su i najaktivniji u cijeloj Županiji. Svi nazočni učenici, roditelji i gosti simbolički su zaplesali za sve bolesne koji to ne mogu i poslali im poruku da su uz njih. U tome im je pomogla ritmička grupa Škole i nazočna zmajska braća. Svi su zajedno odlučili financijski pomoći jednoj siromašoj oboljeloj učenici.