Održan sastanak sa župnikom preč. Željkom Ivanom Bakšićem i ozaljskim gospodarstvenikom Ivicom Gloecknerom, Ozalj, 10. kolovoza 2022.

Izaslanstvo Družbe “Braća Hrvatskog Zmaja”, Zmajski stol u Karlovcu, pročelnik Mladen Kuka, Zmaj Abesinski II. i zamjenik pročelnika Ivan Mateša, Zmaj Slovinjski u ime Velikog meštra Mislava Grgića, Zmaja Strossmayerskog, održala je u Ozlju dana 10. kolovoza 2022. godine radni sastanak sa novim župnikom preč. Željkom Ivanom Bakšićem i uglednim ozaljskim gospodarstvenikom Ivicom Gloecknerom. Cilj je bio upoznati novoga župnika s djelovanjem Zmajskog stola u Karlovcu i dogovoriti buduću suradnju sa župom Ozalj. S gospodinom Ivicom Gloecknerom, dokazanim prijateljem Družbe, razgovaralo se o suradnji s udrugama s ozaljskog područja.

U razgovoru je naglašeno da su vrata našeg Starog grada Ozlja širom otvorena kao i do sada potpuno besplatno za sve kulturološke aktivnosti svim udrugama Ozlja, naročito hrvatskim braniteljima. Sastanak je protekao u vrlo konstruktivnom i optimističnom tonu te su najavljen brojne aktivnosti.

Sljedeći sastanak dogovoren je za mjesec listopad, na kojem će sudjelovati i Veliki meštar Družbe Zmaj Strossmayerski. Na kraju druženja Zmaj Abesinski II. poklonio je župniku svoju knjigu “Pakao se zove Jazovka”.