Održano predavanje „Stari most u Sisku – 90 godina postojanja“, Zagreb, 5. lipnja 2024.

„Stari most u Sisku – 90 godina postojanja“ – pod tim je nazivom u Kuli nad Kamenitim vratima Družbe „Braća Hrvatskoga Zmaja“ održano predavanje u srijedu 5. lipnja 2024. u organizaciji Zmajskog stola u Sisku. Uvod u predavanje bio je kratki filmski zapis sa otvorenja mosta 6. svibnja 1934. godine.

Nakon pozdravnih riječi organizatora Stjepka Zelića, Zmaja od Siscije (Zmajski stol u Sisku), predavač dr. sc. Vlatko Čakširan, muzejski savjetnik u Gradskom muzeju Sisak, na zanimljiv je način dokumentirao i uz fotografije upoznao nazočne o gradnji i svim pojedinostima vezanim uz most koji je projektirao mostograditelj ing. Milivoj Frković. Stari most, kako ga i danas nazivamo, nezaobilazni je dio sisačkog vizualnog identiteta i smatra se jednim od najljepših mostova u Hrvatskoj.

Uz Velikog meštra dr. sc. Mislava Grgića, Zmaja Strossmayerskoga, članice Kapitula Zlatnog zmaja Dragice Krpan, Zmajice od Kruševa, članove Zmajskog stola u Sisku, ostalu zmajsku braću i sestre, predavanju je nazočilo nekoliko Siščana i onih sa zagrebačkom adresom.