Postavljanje spomen ploče u Jeruzalemu, 29. ožujka 2014.

Posebno valja naglasiti trud pripravnika za članstvo u Zmajskom stolu Križevci o. Tomislava Glavnika OFMConv, upravitelja župe Uznesenja BMD u Molvama. Jako je puno vremena i truda uloženo u organizaciju postavljanja spomen ploče u Jeruzalemu, a taj događaj ima općenacionalni značaj.

U subotu 29. ožujka 2014. u jeruzalemskom Getsemanskom vrtu otkrivena je spomen ploča Hrvatima iz Bosne i Hercegovine: Pavlu, Jakovu i Antunu Brankoviću. Prošlo je 333 godine otkako su oni od tadašnjih turskih muslimanskih vlasnika otkupili ovo, za kršćane sveto mjesto i povjerili ga franjevcima u Svetoj zemlji. Spomen ploču otkrili su nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić i kustod Franjevačke kustodije Svete zemlje p. Pierbattista Pizziballa.

Nakon svečanosti otkrivanja spomen ploče, u ime hodočasnika BiH i Hrvatske, kustodu, apostolskom nunciju i Crkvi svih naroda uručene su misnice, rad Milke Drvenkar iz Hrvatske. Inicijator postavljanja ploče braći Branković je fra Tomislav Glavnik OFMConv, zmajski pripravnik, a u njezinoj izradi sudjelovao je akademski kipar Marijan Glavnik, Stjepan Martinac i supružnici Ivan i Marina Matvej, Zmajica Virovsko-podravska.