Predavanje i promocija knjige „Pakao se zove Jazovka“ po pozivu Hrvatske akademske zajednice u Austriji, Beč, 14.-16. prosinca 2022.

Članovi Zmajskog stola u Karlovcu boravili su od 14. do 16. prosinca 2022. godine u Beču na poziv Hrvatske akademske zajednice u Austriji. Glavni razlog posjeti bio je predavanje i promocija knjige „Pakao se zove Jazovka“ autora Mladena Kuke, Zmaja Abesinskog II., Pročelnika Zmajskog stola u Karlovcu.

Organizator predavanja bila je Hrvatska akademska zajednica u Austriji, čiji je predsjednik i član Zmajskog stola u Karlovcu Marijan Kalapurić, Zmaj Doborski od Svete Brigite. Predstavljanju knjige osim članova Hrvatske akademske zajednice Austrije i delegacije Zmajskog stola u Karlovcu nazočili su i predstavnici Hrvatskog veleposlanstva u Austriji na čelu sa ovlaštenim ministrom savjetnikom Silviom Kusom.

Cijeli događaj popratio je TV Wien, Feniks, Hrvatski radio, Večernji list za Austriju, Njemačku i Švicarsku. Za vrijeme boravka u Austriji članovi Zmajskog stola u Karlovcu posjetili su „Muzej rata“ u Beču i sudjelovali na znamenitom bečkom Adventu. Po povratku delegacija je zapalila svijeće u Bečkom Novigradu na praznom grobu Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, kao i kod njihovog spomenika u obližnjem parku te posjetili Novigradsku katedralu.

U karlovačkoj delegaciji bili su osim pročelnika Zmajskog stola u Karlovcu Zmaja Abesinskog II., zamjenik pročelnika Ivan Mateša Zmaj Slovinjski, Marijan Kalapurić Zmaj Doborski od Svete Brigite, Tomislav Horvat Zmaj od Šestinskog vrha zamjenik heralda, Milan Bogović ispred udruge Cetin 1527. god. kolektivnog člana Zmasjkog stola u Karlovcu, Katarina Stepinac pastoralna pomoćnica u Župi Krašić te Darko Neral i prof.dr.sc Mladen Garašić ispred Centra za ekspedicionizam istraživanje i kulturu „Braća Seljan“. Zmajski stol u Karlovcu od srca zahvaljuje Hrvatskoj akademskoj zajednici Austrije i posebno njenom predsjedniku i zmajskom bratu Marijanu Kalapuriću Zmaju Doborskom od Svete Brigite na srdačnom prijemu i velikom gostoprimstvu.