Redovito mjesečno sijelo Zmajskog stola u Karlovcu, Stari grad Cetin, 3. rujna 2022.

Zmajski stol u Karlovcu održao je 3. rujna 2022. godine, nakon dvomjesečne ljetne stanke, redovito mjesečno sijelo. Ovoga puta sijelo je održano na mjestu održavanja Hrvatskog sabora 1527. godine, legendarnom Starom gradu Cetinu. Pročelnik Zmajskog stola u Karlovcu Mladen Kuka, Zmaj Abesinski II. pozdravio je nazočne i podnio izvješće o brojnim aktivnostima Zmajskog stola u Karlovcu, kojih je i za vrijeme ljetne stanke bilo poprilično.

Sijelu je nazočilo i izaslanstvo Družbe Veliki meštar Mislav Grgić, Zmaj Strossmayerski, Meštar rizničar Roman Pavić, Zmaj od Tvrđe i areopagit i član Kapitula Zlatnog Zmaja Gjuro Deželić, Zmaj Klokočki V. U svojem obraćanju nazočnima Veliki meštar pohvalio je rad Zmajskog stola u Karlovcu kao najaktivnijeg stola u Družbi. Nazočne je pozdravio i predsjednik Udruge „Cetin 1527“ Milan Bogović i pohvalio odličnu suradnju sa Družbom i Zmajskim stolom u Karlovcu. Prije dolaska na Cetin članovi Družbe zapalili su u Cetingradu svijeće ispred spomenika palim braniteljima i ispred spomenika prvog hrvatskog predsjednika i počasnog člana Družbe dr. Franje Tuđmana, Zmaja od Hrvatske.

U povratku zmajevi su posjetili i Stari grad Klokoč. Organizator ovog sijela i lijepog druženja bio je zamjenik pročelnika Zmajskog stola u Karlovcu Ivan Mateša, Zmaj Slovinjski.