Obavijest o smrti Zmaja Dubravskog, 22. siječnja 2015.

Draga zmajska braćo i sestre!

U četvrtak 22. siječnja ove godine, iznenada nas je napustio časni brat Zmaj Dubravski, Mladen Ježić, Meštar rizničar i član Vijeća trojice. Njegova životna svijeća do zadnjeg trenutka gorila je i dogorila radeći za našu Družbu. Svojim svakodnevnim prisustvom u Kuli nad Kamenitim vratima pa i sada u otežanim uvjetima izvođenja radova na istoj, brat Zmaj Dubravski je svu svoju energiju, znanje i umijeće darivao našoj Družbi. Stoga vas pozivam da ga zajednički ispratimo na posljednji počinak u utorak u 15.00 sati na Mirogoju te mu tako kažemo ljudsko, prijateljsko i bratsko hvala za sve što je za nas učinio. Na posljednjom ispraćaju obvezna su tamna odijela i zmajske lente.

Meštar obredničar, Zmaj Brački II.

Družba “Braća Hrvatskoga Zmaja” javlja tužnu vijest da je časni brat Hrvatskoga Zmaja, redoviti član, član Zmajskoga areopaga, Meštar rizničar, gospodin

cross

M L A D E N   J E Ž I Ć, dipl. ing.

Z m a j   D u b r a v s k i

blago u Gospodinu preminuo u četvrtak, 22. siječnja 2015. u 74. godini života.

U pokojniku Družba gubi iskrenoga, srcem i duhom odanoga zmajskog brata, uzorni primjer požrtvovnosti i radinosti, koji je do zadnjega trena svu snagu vrloga mu uma i plemenita mu srca davao za ciljeve Zmajskoga bratstva.

Pogreb dragoga nam pokojnika bit će u utorak, 27. siječnja 2015. u 15:00 sati iz mrtvačnice na Mirogoju.
Sveta misa zadušnica služit će se poslije pogreba u crkvi Krista Kralja na Mirogoju.

Počivao u miru Božjem!
Laka mu bila hrvatska gruda!

Vječna bit će nam uspomena na nj.

U Zagrebu, 23. siječnja 2015., Meštarski zbor Družbe “Braća Hrvatskoga Zmaja”