Zmajski stol u Splitu održao prvo redovito sijelo u 2024., Split, 7. siječnja 2024.

U nedjelju 7. siječnja 2024. godine u prostorijama samostana sv. Ante na Poljudu, održano je prvo ovogodišnje sijelo Zmajskog stola u Splitu. Blagoslov, mir ali i posebna duhovna energija kojom zrači ovaj prostor kao da se prenosi na članove Družbe koja se ovdje okuplja redovito svake prve nedjelje u mjesecu.

Sijelo je vodio zamjenik pročelnika Milivoj Bratinčević, Zmaj Putaljski II. koji je ukratko analizirao djelovanje Stola u periodu od sijela u prosincu kao i projekciju događanja u narednom periodu. Naime, neke od aktivnosti su kontinuirane, primjerice traganje za posmrtnim ostatcima dr. fra Bernadina Sokola, Zmaja Putaljskog koje poprimaju posebnu dimenziju u svjetlu ovogodišnje 80. obljetnice preminuća blagopokojnog fra Bernadina.
Uz to, zajedno sa subraćom iz Zmajskog stola u Osijeku, aktivno se sudjelovalo u obilježavanju 30. obljetnice Bijelog puta u Novoj Biloj.

Nadalje, prikupljanje knjižne građe za djecu Kistanje odvija se jako uspješno i do sada je prikupljeno preko 1000 naslova. U ovaj projekt uključio se i Zmajski stol u Šibeniku kao i Zmajski stol u Zadru. Upravo ovo zajedništvo i ljubav prema hrvatskoj riječi baštinimo od naših predaka među kojima je najznačajniji Marko Marulić, Otac hrvatske književnosti u čiju čast je 2024. godina proglašena godinom Marka Marulića. Ovom prigodom, Družba je sudjelovala u svečanosti proglašenja te je položila i cvijeće na njegov grob crkvi sv. Frane u Splitu.

Isto tako, tijekom sijela svaki od članova Družbe je doprinio inspirativnoj i kreativnoj diskusiji vezanoj za dva skora događaja: sudjelovanje u procesiji sv. Vlaha u Dubrovniku i manifestaciji U susret Stepinčevu koju će ove godine zajedničkim snagama obilježiti Zmajski stolovi iz Osijeka i Splita uz podršku Zmajske matice i veliki doprinos franjevačke braće iz Samostana sv. Frane u Splitu i Franjevačkog samostana u Sinju.

Na početku ove kalendarske godine,posebni blagoslov je dao dr. fra Bernadin Škunca, Zmaj od Punte mira, koji je svojom mudrošću i blagošću živući svjetionik za sve ljude dobre volje, a napose za članove Družbe.