Družba sudjelovala na znanstveno-stručnom skupu o prof. Baueru s dva zapažena predavanja, 3. prosinca 2021.

Dana 3. prosinca 2021. godine u digitalnom udaljenom obliku, u živo, održan je znanstveno-stručni skup „Prof. dr. Antun Bauer – muzeolog i donator“. Skup je održan u prigodi 110. godišnjice rođenja prof. Antuna Bauera (Vukovar, 1911. – Zagreb, 2000.), u organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Arhiva za likovne umjetnosti HAZU, Gliptoteke HAZU i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti. Skup je trajao od 9 do 15 sati, s ukupno 14 predavanja u četiri sekcije.

Posebnu čast održati uvodno predavanje na skupu dobio je naš časni zmajski brat prof. dr. sc. Đuro Deželić, Zmaj Klokočki V., bivši Veliki meštar Družbe (1992. – 1993.), s predavanjem pod naslovom: „Sjećanja na prof. dr. Antuna Bauera od moje mladosti do obnove Družbe «Braća Hrvatskoga Zmaja» 1990. i prvih godina njenog djelovanja u Republici Hrvatskoj“. Dodatno je Družbi ukazana čast time da je skup zaključio Veliki meštar prof. dr. sc. Mislav Grgić, Zmaj Strossmayerski, svojim predavanjem pod naslovom: „Prof. dr. Antun Bauer – prvi Veliki meštar Družbe «Braća Hrvatskoga Zmaja» nakon obnove njenog djelovanja u Republici Hrvatskoj 1990. godine“.

U okviru skupa priređena je i knjiga sažetaka, koju su uredile Andreja Der-Hazarijan Vukić i Jasenka Ferber Bogdan, a koja je dostupna ovdje.