Meštarski zbor održao sijelo u Vukovaru i zapalio svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, Vukovar, 4. prosinca 2021.

Dana 4. prosinca 2021. godine održano je sijelo Meštarskoga zbora u Vukovaru, u hotelu Lav, dobrotom zmajskog brata Stipana Mijoka, Zmaja Bačkog III. i uz tradicionalno slavonsko gostoprimstvo članova Zmajskog stola u Vukovaru.

U radu sijela sudjelovali su Veliki meštar Mislav Grgić, Zmaj Strossmayerski, Meštar protonotar Drago Žagar, Zmaj Otočki III., Meštar rizničar Roman Pavić, Zmaj od Tvrđe, Meštar obredničar Željko Heimer, Zmaj od Mesničkih vrata, Meštar kapelan Vladimir Dugalić, Zmaj Osječki od Svetog Josipa te Meštar zmajskih sekcija Kažimir Vrankić, Zmaj od Trebižata (samo u prvom, radnom dijelu sijela).

Potom je zajedničko sijelo Meštarskoga zbora i Zmajskog stola u Vukovaru, kao i prigodni domjenak pod pokroviteljstvom Zmaja Bačkog III., organizirao pročelnik Zmajskog stola u Vukovaru Dražen Švagelj, Zmaj Vinkovački III., u nazočnosti članova stola Martina Miškovića, Zmaja od Šokadije Vinkovačkog i Štefice Šarčević, Zmajice od Vukovarske Mitnice. U radu zajedničkog sijela sudjelovao je i Robert Kakarigi, koji je taj dan, nakon predstavljanja Meštarskome zboru, postao zmajski pripravnik Družbe. Tijekom zajedničkog sijela raspravilo se o više aktivnosti i projekata Družbe, a posebno je pohvaljena činjenica da je ovaj XVI. saziv Meštarskoga zbora uvrstio Kolonu sjećanja (18. studenoga) u Zmajski kalendar te da su se ovime članovi Družbe počeli aktivnije i službeno uključivati u ovaj nacionalno važni događaj, uz redovito i stalno sudjelovanje članova Družbe iz Zmajskog stola u Vukovaru, koji su i svih dosadašnjih godina sudjelovali u Koloni sjećanja. U raspravi je istaknut i ovogodišnji zapaženi angažman našeg zmajskog brata Dražena Živića, Zmaja Vučedolskog IV., koji je 18. studenoga dao brojne intervjue za više medijskih kuća.

Na kraju posjeta Meštarskoga zbora Zmajskome stolu u Vukovaru preostali nazočni posjetili su Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, gdje su zapalili svijeće te je Meštar kapelan Vladimir Dugalić, Zmaj Osječki od Svetog Josipa, održao kratku molitvu za sve vukovarske žrtve i naše pale branitelje.

(Foto: Robert Kakarigi)