Hodočašće Družbe u nacionalno svetište Crkvu hrvatskih mučenika u Udbini, Udbina, 29. kolovoza 2021.

Predstavnici Družbe „Braća Hrvatskoga Zmaja“, predvođeni Velikim meštrom prof. dr. sc. Mislavom Grgićem, Zmajem Strossmayerskim, posjetili su Ličko-senjsku županiju u nedjelju, 29. kolovoza 2021. godine, čime je Družba obnovila svoje tradicionalno hodočašće u nacionalno svetište Crkvu hrvatskih mučenika u Udbini. Tom je prigodom Veliki meštar uručio župniku velečasnom Josipu Šimatoviću svečanu povelju o izboru biskupa mons. Mile Bogovića, Zmaja od Krbave, za počasnoga člana Družbe. U izaslanstvu Družbe bili su: Mladen Kuka, Zmaj Abesinski II., član Nadzornog odbora; Ivan Mateša, Zmaj od Slovinja; Igor Tambić, Zmaj od Bure i Anđelko Vujeva, Zmaj od Dinare. Ovom važnom događaju pridružila se i dekanica Veleučilišta „Nikola Tesla“ u Gospiću dr. sc. Vlatka Ružić. Družba je izrazila posebnu zahvalu gospićko-senjskome biskupu ordinariju mons. mr. Zdenku Križiću, velečasnom Josipu Šimatoviću i velečasnom Anti Luketiću.

U nastavku družbina posjeta Ličko-senjskoj županiji, predstavnici Družbe sastali su se i s županom Ličko-senjske županije gosp. Ernestom Petryjem, koji je podržao aktivnosti Družbe oko obilježavanja važnih hrvatskih povijesnih događaja i znamenitih Hrvata te sustavne brige o hrvatskoj kulturnoj i povijesnoj baštini.

Hodočašće Družbe u Udbinu, nakon nekoliko godina stanke, ovime je obnovljeno. Ranijih godina Družba je u nekoliko navrata organizirala hodočašće u Udbinu, posebice dok je aktivan bio redoviti član Družbe, biskup mons. Mile Bogović, Zmaj od Krbave, koji je 2018. godine izabran za počasnoga člana Družbe. Družbe je ovogodišnjim hodočašćem odala počast svim hrvatskim mučenicima, ali i blagopokojnome biskupu mons. Mili Bogoviću, što je posebno istaknuto i tijekom Svete Mise.