Muzej planinarstva i ekspedicionizma grada Karlovca posjetili članovi Družbe “Braća Hrvatskog Zmaja”, Karlovac, 27. kolovoza 2021.

Muzej planinarstva i ekspedicionizma grada Karlovca posjetila je visoka delegacija Družbe “Braća Hrvatskog Zmaja”, koju je predvodio nedavno izabrani Veliki meštar Mislav Grgić. U njegovoj pratnji bili su nekadašnji Veliki meštar Gjuro Deželić i Željko Heimer, nedavno izabrani Meštar obredničar.

Uvažene goste pozdravio je voditelj muzeja i nedavno izabrani član Nadzornog odbora Družbe “Braća Hrvatskog Zmaja” Mladen Kuka. Gosti su sa zanimanjem razgledati postav muzeja, naročito dio koji se odnosi na život i rad najpoznatijeg hrvatskog istraživača Mirka Seljana koji je od 1907. godine bio član Družbe “Braća Hrvatskog Zmaja” i nosio zmajsko ime Zmaj Abesinski.

Njegov zmajski naziv Zmaj Abesinski II. dodijeljen je Mladenu Kuki. Uz uvažene goste iz Zagreba u razgledu muzeja sudjelovali su i članovi Družbe “Braća Hrvatskog Zmaja” Zmajskog stola u Karlovcu, Bruno Kendjel, Damir Pleša i Ivan Mateša.