Humanitarna akcija Mladena Kuke, Zmaja Abesinskog II., 7. kolovoza 2020.

Član Družbe “Braća Hrvatskoga Zmaja”, Zmajski stol Karlovac, Mladen Kuka Zmaj Abesinski II., već nekoliko godina bavi se humanitarnim akcijama uključivanja osoba sa posebnim potrebama u svakodnevne aktivnosti. Zadnje tri godine njegove aktivnosti bile su posvećene radu sa slijepim i slabovidnim osobama za koje je organizirao besplatne brojne radionice, tečajeve, uspone na planinske vrhove i prvu planinarsku školu za slijepe u povijesti hrvatskog planinarstva. Također režirao i snimio je nekoliko dokumentarnih filmova na temu slijepi i planinarstvo.

Dana 7. kolovoza 2020. godine vodio je slijepog Feruča Lazarića na obilazak Dubovačkog planinarskog puta od Starog grada Ozlja do Starog grada Dubovca kod Karlovca u dužini od skoro 30 kilometara. Po prvi puta u povijesti ove obilaznice obišla ju je slijepa osoba. Prije ovog poduhvata, odradio je i uspon na Kozjak sa slijepim Feručom i zmajskim bratom Stipom Božićem, Zmajem od Himalaje.

Na samom početku pješačenja ispred zmajske utvrde Ozalj Zmaj Abesinski II. održao je kratko predavanje o povijesti Starog grada Ozlja i same Družbe, koje je dijelom i emitirano na Trend TV. Za svoj rad i brojne druge aktivnosti ove godine dodijeljena mu je Nagrada za životno djelo Karlovačke županije.