Jesenske aktivnosti Zmajskoga stola u Križevcima

Nakon godišnjih odmora održan je sastanak svih članova Stola u našoj zmajskoj dvorani u Križevcima. Dogovorene su aktivnosti i podijeljena zaduženja. U pripremi su dvije spomen ploče, a tijekom jeseni članovi su bili usredotočeni na izdavačku djelatnost uz svesrdnu pomoć Izdavačke kuće Meridijani iz Samobora sa kojom Stol niz godina uspješno surađuje. Predstavljena su četiri izdanja kojih su autori, urednici, lektori, korektori i promotori naši članovi. Financijsku potporu su pružile Općine u okruženju kao i Koprivničko-križevačka županija.

  • Zvonimir Ištvan, Zmaj Molvaski od Gornje Šume je autor dviju knjiga iz povijesti rodnoga kraja, Glazbeni život Prekodravlja i Povijest limene glazbe DVD Molve.
  • Vjekoslav Prvčić, Zmaj Jagnjedovečki je pripremio zbirku pjesama Prosti pad.
  • Izv. prof. dr. sc. Hrvoje Petrić, Zmaj Koprivničko-podravski je uz poznatu našu povjesničarku Miru Kolar Dimitrijević autor knjige Podravski kaleidoskop.

Uz radne obaveze nastavljeno je već tradicionalno druženje članova u vinogradima Stare Gore. Ovoga puta je u srdačnom i prijateljskom okružju obavljeno krštenje mošta uoči blagdana sv. Martina uz dogovor o zajedničkom odlasku na svečanosti povodom obilježavanja 110. obljetnice osnivanja i 25. obljetnice obnove rada Družbe “Braća Hrvatskoga Zmaja”.