Obilježen blagdan blaženog kardinala Alojzija Stepinca, Zmaja od Bakačeve kule, Krašić, 10. veljače 2023.

I ove godine 10. veljače na blagdan blaženog kardinala i zmajskog brata Alojzija Stepinca, Zmaja od Bakačeve kule, okupio se u Krašiću veliki broj vjernika, svećenika i hodočasnika. U devetnici koja je prethodila blagdanu Stepinčeva, crkvu Presvetog Trojstva u Krašiću i spomen kuću blaženog kardinala pohodilo je više od 8000 hodočasnika.

Družba „Braća Hrvatskoga Zmaja“ – Zmajski stol u Karlovcu redovito nazoči ovom velikom događaju. Ove godine delegaciju Družbe u ime Velikog meštra Mislava Grgića, Zmaja Strossmayerskog vodio je pročelnik Zmajskog stola u Karlovcu Mladen Kuka, Zmaj Abesinski II. Delegacija je zapalila svijeću i položila vijenac kod blaženikove rodne kuće u Brezariću gdje nas je tradicionalno srdačno dočekala gospođa Mira Stepinac vrijedna čuvarica blaženikove ostavštine. Potom je delegacija nazočila svetoj misi u crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću, koju je predvodio Pero Sudar vrhbosanski biskup u miru. Kao i uvijek krašićki župnik vlč. Ivan Vučak Zmaj od Lonjskog polja, član Zmajskog stola u Karlovcu pokazao se je kao vrhunski organizator. Nakon svete mise delegacija Družbe zapalila je svijeću i kod spomenika blaženog kardinala na krašićkom trgu.

U delegaciji Družbe „Braća Hrvatskoga Zmaja“ uz Zmaja Abesinskog II. bili su: Ivan Mateša Zmaj Slovinjski, Marijan Kalapurić Zmaj Doborski od Svete Brigite, Milan Bogović predsjednik udruge Cetin 1527. god. kolektivnog člana Zmajskog stola u Karlovcu i zmajski pripravnik Ivica Glockner, svi iz Zmajskog stola u Karlovcu.