Obilježen spomen na žrtve, Jama Jazovka, 22. lipnja 2022.

Članovi Zmajskog stola u Karlovcu dana 22. lipnja 2022. godine sudjelovali su u tradicionalnom pohodu na Jamu Jazovka, čime je obilježen spomen na žrtve okrutnog komunističkog zločina tijekom i nakon II. svjetskog rata.

Iz Zmajskog stola u Karlovcu nazočili su pročelnik Mladen Kuka, Zmaj Abesinski II., Marijan Kalapurić, Zmaj Doborski od Svete Brigite i vlč.Ivan Vučak, Zmaj od Lonjskog polja, župnik župa Krašić, Prekrižje i Oštrc. U misnom slavlju sudjelovao je i naš zmajski brat biskup Juraj Jezerinac, Zmaj od Jezerina.

Ovo mjesto zločina je na dan 22. i 29. siječnja 1989. godine otkrio i spustio se na dno Zmaj Abesinski II. Drugi puta se ponovno spustio 14. kolovoza 2019. godine zajedno sa Zmajem od Lonjskog polja povodom 30. obljetnice otkrića, kada su i izvršili molitveni obred nad kostima 814 mučenika, što je minimalni utvrđeni broj nakon ekshumacije. To je bilo prvi i jedini put da je na dnu ovog stravičnog mjesta zločina bio jedan svećenik.

Ovogodišnje misno slavlje na Jazovki predvodio je biskup dr. mons. Vjekoslav Huzjak, koji je na početku mise istaknuo doprinos zmajske braće u otkrivanju istine o žrtvama ovog okrutnog komunističko – partizanskog zločina.