Održan „Dekanatski križni put“, Lović Prekriški – Krašić, 6. ožujka 2023.

Ovogodišnji „DEKANATSKI KRIŽNI PUT“ održan je 6. ožujka 2023. godine. Križni put ove je godine okupio oko 600 hodočasnika, koji su po prekrasnom vremenu obišli oko 15 km dugačku trasu križnoga puta. Trasa je u stvari „Staza blaženog kardinala Alojzija Stepinca“ koju je prije dvije godine postavio pročelnik Zmajskoga stola u Karlovcu Mladen Kuka, Zmaj Abesinski II.

Danas je to najposjećenija planinarsko hodočasnička staza u Hrvatskoj, koju je do sada obišlo nekoliko tisuća hodočasnika i planinara. Početak križnoga puta bio je na Loviću Prekriškom, zatim se nastavljao kroz Carevu dragu i vodio do Jezerina. Tu je zmajski brat biskup Juraj Jezerinac, Zmaj od Jezerina dočekao hodočasnike koji su svi bili počašćeni sa krafnama. Put dalje vodi do Prekrižja, Hrženika i kapele Svetoga Ivana, kipa Svete Ane i završava u Krašiću svetom misom u crkvi Presvetog Trojstva.

Nakon mise svi hodočasnici bili su počašćeni sa krašićkim kobasicama i domaćim kolačima. Glavni organizator ovog prelijepog događaja bio je krašićki župnik vlč. Ivan Vučak, Zmaj od Lonjskog polja i član Zmajskog stola u Karlovcu.