Održan koncert skladbi fra Bernardina Sokola, Zmaja Putaljskoga u crkvi sv. Frane, Zadar, 21. listopada 2023.

U subotu, 21. listopada 2023. u 20 sati u veličanstvenoj samostanskoj crkvi sv. Frane u Zadru, održan je svečani koncert i predstavljanje CD izdanja ANGELUSI – SKLADBE FRA BERNARDINA SOKOLA. Bilo je to peto predstavljanje ovog CD izdanja od njegova tiskanja početkom 2022. godine nakon koncerata u Kaštel Sućurcu, Splitu, Zagrebu i Kaštel Starom, a sada i u samom sjedištu franjevačke Provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri.

CD je izdalo Hrvatsko društvo dr. fra Bernardin Sokol (www.hdbs.com.hr) uz suizdavača Družbu „Braća Hrvatskoga Zmaja“. Od srca hvala izvrsnim glazbenicima, vokalnim solistima Lidija Horvat Dunjko i Siniša Galović te instrumentalistima Smiljan Mrčela, Ivo Jukić i Mario Čopor. Zaista je čast i veliko glazbeno zadovoljstvo nastupati s toliko predanim i istinski posvećenim glazbenicima koji uvijek i iznova svaku interpretaciju dovode ne samo do tehničkih vrhunaca nego i do glazbenog užitka kojim izgaraju prenoseći dio sebe kroz glazbu ovog sjajnog hrvatskog skladatelja zahvalnoj publici.

Koncert je realiziran uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Osobitu zahvalnost dugujemo fra Stipi Nosiću, koji se na kraju i ime Provincije obratio nazočnima na gostoprimstvu u samostanu te na divnim zahvalnim riječima na kraju koncerta.