Održano predavanje „Intencije u arhitekturi“ akademika Andrije Mutnjakovića, Zmaja Osječkog III., Osijek, 5. listopada 2023.

U četvrtak 5. listopada 2023. godine u Svečanoj dvorani Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, u organizaciji Družbe „Braće Hrvatskog Zmaja“ Zmajskog stola u Osijeku i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku upriličeno je predavanje akademika Andrije Mutnjakovića, Zmaja Osječkog III. pod nazivom „Intencije u arhitekturi“. U sadržajnom i zanimljivom predavanju brojni studenti i gosti imali su prilike upoznati se s nekoliko najvažnijih idejnih rješenja i projekata akademika Mutnjakovića, od idejnog rješenja Osijeka na lijevoj obali Drave do realiziranog projekta Knjižnice u Prištini. O akademiku i jednog od najcjenjenijih živućih hrvatskih arhitekata Andriji Mutnjakoviću Akademija snima i dokumentarni film koji se upravo ovih dana privodi kraju.

Skupu se pozdravnim govorom obratila prof. dr. sc. Helena Sablić-Tomić, dekanica Akademije za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a uz druge goste nazočili su mu i prof. emeritus, dopisni član HAZU Antun Tucak, pročelnik Zmajskog stola u Osijeku, Zmaj Sovićki, Ivica Završki član Glavnog odbora Matice hrvatske, tajnik Zmajskog stola u Osijeku, prof. dr. sc. Srećko Tomas Zmaj Drinovački II., prof. dr. sc. Ivan Radoš, Zmaj Rakitski, Božidar Šnajder, Zmaj Essekerski i Stipan Mijok, Zmaj Bački II. kao predstavnik Zmajskog stola u Vukovaru.