Održan tradicionalni blagoslov Starog grada Ozlja, Ozalj, 8. siječnja 2022.

Članovi Družbe “Braća Hrvatskog Zmaja” organizirali su 8. siječnja 2022. godine tradicionalni blagoslov Starog grada Ozlja. Obred blagoslova vodio je Meštar kapelan mons. prof. dr. sc. Vladimir Dugalić, Zmaj Osječki od Svetog Josipa.

Nazočnu zmajsku braću i sestre pozdravili su i zahvalili na dolasku Meštar obredničar Željko Heimer, Zmaj od Mesničkih vrata, te u ime Zmajskog stola na čijem se području Ozalj nalazi – pročelnik Zmajskog stola u Karlovcu i član Nadzornog odbora Družbe Mladen Kuka, Zmaj Abesinski II. Na kraju se nazočnima obratio Veliki meštar Mislav Grgić, Zmaj Strossmayerski. Od članova Meštarskoga zbora obredu blagoslova nazočio je, pored već spomenutih meštara, i Meštar rizničar Roman Pavić, Zmaj od Tvrđe.

Prekrasno raspelo Velikome meštru poklonio je zmajski brat Nikica Milas, Zmaj Bublinski II., koje će od sada krasiti veliku dvoranu Frana Krste Frankopana u Starom gradu Ozlju. Stalni zaposlenik Družbe u Starom gradu Ozlju gosp. Danijel Stanković donirao je i ukrasio veliko božićno drvo i jaslice u dvorani, na čemu su mu članovi Družbe posebno zahvalili.

Prvo ovogodišnje zmajsko bratsko druženje, uz zahvalnu i blagoslovnu molitvu za sve nazočne, kao i ne nazočne članove naše Družbe, završeno je pjevanjem nekoliko božićnih pjesama te kraćim bratskim razgovorom.