Održano 1. sijelo Zmajskog stola u Karlovcu u 2022. godini, Stari grad Ozalj, 3. siječnja 2022.

Družba „Braća Hrvatskog Zmaja“, Zmajski stol u Karlovcu, pod vodstvom pročelnika Mladena Kuke, Zmaja Abesinskog II., održao je 3. siječnja 2022. godine prvo sijelo u novoj 2022. godini. Sijelo je drugi puta za redom održano u Starom gradu Ozlju i potvrđeno je da će se sva sijela Zmajskog stola u Karlovcu tijekom godine održavati svakog prvog ponedjeljka u mjesecu, isključivo na lokaciji Starog grada Ozlja s početkom u 19 sati. Planirano je održavanje predavanja i izložbi te se pozivaju svi zmajski stolovi na suradnju i posjet našem zmajskom lokalitetu. Utvrđen je godišnji plan rada za ovu godinu te su dogovorene aktivnosti za siječanj i veljaču 2022. godine.

Dana 29. siječnja 2022. godine, u organizaciji Zmajskog stola u Karlovcu i župne crkve Presvetog Trojstva u Krašiću, čiji je župnik zmajski brat vlč. Ivan Vučak, Zmaj od Lonjskog polja, planirana je promocija knjige Pakao se zove Jazovka, čiji je autor pročelnik Zmajskog stola u Karlovcu Zmaj Abesinski II.

Zmajski brat Bruno Kendjel, Zmaj od Karlovačke zvijezde, član Povjerenstva za provedbu aktivnosti na obnovi, upravljanju i stavljanju u funkciju Staroga grada Ozlja, zadužen je za opremanje i stavljanje u funkciju dijela prostora u Starom gradu Ozlju koji će Zmajski stol u Karlovcu koristiti za svoje aktivnosti.

Zmajski brat Antonio Bosio, Zmaj Vukovarski III., zadužen je za izdavanje monografije povodom 20. obljetnice djelovanja Zmajskog stola u Karlovcu te su imenovani članovi uređivačkog odbora. Prvog ponedjeljka u veljači zmajski brat Ivan Mateša, Zmaj od Slovinja, održat će predavanje o Saboru na Cetinu. Vrata Starog grada Ozlja otvorena su za aktivnosti i suradnju sa svim zmajskim stolovima i naša je želja da se čim češće družimo, istaknuo je pročelnik Zmajskog stola u Karlovcu Zmaj Abesinski II.

Naš domar Danijel Stanković organizirao je, u dogovoru s pročelnikom, prigodni domjenak, a posebno nas je razveselio s prekrasno okićenim borom, što je sam financirao i time počastio Zmajski stol u Karlovcu. Od srca mu zahvaljujemo!

Bog nam sreću daj! – Hrvatski nek živi Zmaj!