Održan tradicionalni XXIV. koncert Družbe “Braća Hrvatskoga Zmaja” U SUSRET BOŽIĆU 2018., Zagreb, 19. prosinca 2018.

U prepunoj crkvi sv. Marije na Dolcu, 19.12.2018. u 19:30 sati održan je tradicionalni XXIV. koncert Družbe “Braća Hrvatskoga Zmaja” U SUSRET BOŽIĆU 2018. U prvom dijelu nastupio je Mješoviti zbor “Emil Cossetto” uz solistice Antoniju Ivković i Jasnu Novak te na orguljama Antonia Marijića, a u drugom dijelu Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

U prekrasnoj, drevnoj cistercitskoj crkvi sv. Marije, nedavno obnovljenoj, u prvom dijelu koncerta odzvanjale su skladbe i obrade raznih adventskih i božićnih napjeva sve do oratorija Antonia Vivaldija BEATUS VIR, a u drugom dijelu od gregorijanskih korala do suvremenih duhovnih skladbi iz grla zasigurno najnagrađivanijeg zbora u 2018. godini (samo tijekom 2018. 4 zlatne plakete, jedna ukupna pobjeda, jedan ulazak u nadpjevavnje za Grand prix – što se natjecanja tiče te 31 održani koncert u Hrvatskoj (Kaštela, Pitomača, Grabrovnica, Bakar, Varaždin, Tuhelj, Rovinj i Split), Kosovu i Srbiji, 16 dana na turnejama i 4300 prijeđenih kilometara.), Akademskog muškog zbora Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Koncert je uvodnim slovom otvorila Zmajica od Kruševa, Dragica Krpan, Meštar protonotar, a na koncertu je govorio i Meštar obredičar Zmaj Brački II., Josip degl’ Ivellio koji je podsjetio kako su utemeljitelji ovog, 24. koncerta bili Zmaj Svetoksaverski Vladimir Rukavina i Zmaj Igor Kuljerić. Prvih 9 koncerta održano je u oranizaciji Zmaja Svetoksaversko, a 15 u organizaciji Zmaja Bračkog II.

Članovi Družbe te njihovi gosti, članice i članovi obaju zborova nastavili su druženje u Kuli uz kićenje bora i bakalar. Bio je ovo prekrasan glazbeni uvod u otajstvo Božića te sretne, glazbom blagoslovljene božićne blagdane, uvod u Novu 2019. godinu, zmajsku 611.