Održano 1. sijelo Sekcije kulturne baštine, Zagreb, 27. prosinca 2021.

Dana 27. prosinca 2021. godine u Kuli na Kamenitim vratima održano je 1. sijelo Sekcije kulturne baštine Družbe „Braća Hrvatskoga Zmaja“ u XVI. sazivu Meštarskoga zbora Družbe. Sijelom je predsjedao pročelnik Sekcije Igor Tambić, Zmaj od Bure.

Na sijelu je bivši pročelnik Sekcije Aleksandar Bašić, Zmaj Starobrodski, nabrojao projekte na kojima je radila Sekcija u prošlom sazivu Meštarskoga zbora te je dogovoren nastavak rada na tim projektima.

Dogovoren je i detaljan plan i program rada za prvu polovinu 2022. godine te su utvrđena dva predavanja: „Zlato zlatu“ s predavačem arheologom dr. sc. Sašom Kovačevićem, uz moderatoricu dr. sc. Tajanu Pleše, Zmajicu od Moslavačke gore, kao i predavanje „Povijest Gornjeg grada“, koje bi održala dr. sc. Tajana Pleše, Zmajica od Moslavačke gore. O točnom terminu održavanja ovih predavanja članstvo Družbe bit će obaviješteno u narednim izdanjima redovitih mjesečnih Zmajskih vijesti.

U okviru sijela predstavljen je i poseban kalendar za 2022. godinu koji je izdalo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske povodom 30. godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske. Primjerak kalendara nalazi se u Kuli nad Kamenitim vratima.