Održano predavanje „EU fondovi u poduzetništvu“, Zagreb, 19. siječnja 2022.

U Zmajskoj dvorani Kule nad Kamenitim vratima, 19. siječnja 2022. godine održano je predavanje „EU fondovi u poduzetništvu“. Predavanje je održala mr. sc. Ana Odak, bivša glavna savjetnica pri Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a trenutačna članica uprave poduzeća Gitone Kvarner. Moderator predavanja bio je pročelnik Sekcije gospodarstva, David Pavlinić, Zmaj Gorskokotarski II.

Kroz opći pregled novog financijskog razdoblja od 2021. do 2027. godine, fokus Europske unije jest održiva gospodarska konkurentnost kroz istraživanje i inovacije, digitalnu tranziciju, ciljeve Europskog zelenog sporazuma, kao i promicanje europskog stupa socijalnih prava. Pregledom konkretnih EU-programa dobivena je slika potencijalnih prilika za razvoj poduzetništva u sljedećem programskom razdoblju.

Predavanje je izazvalo veliko zanimanje članova Družbe „Braća Hrvatskoga Zmaja“, a kao najposjećenije predavanje u novoj sezoni potaknulo je i raspravu o potencijalima financiranja sredstvima EU fondova u poduzetništvu, ali i širu raspravu o potencijalima gospodarstva Republike Hrvatske. Predavanje je zaključeno i raspravom o potencijalima EU fondova za brojne aktivnosti naše Družbe.