Sniman dokumentarni mini serijal o povijesti Družbe, Stari grad Ozalj, 22. siječnja 2022.

Na inicijativu pročelnika Zmajskog stola u Karlovcu i člana Nadzornog odbora Družbe Mladena Kuke, Zmaja Abesinskog II., 22. siječnja 2022. godine u Starom gradu Ozlju sniman je za TV Trend dokumentarni mini serijal o povijesti Družbe „Braća Hrvatskoga Zmaja“ i Starog grada Ozlja, koji je u vlasništvu Družbe još od 1928. godine.

U snimanju su sudjelovali Veliki meštar Družbe „Braća Hrvatskoga Zmaja“ Mislav Grgić, Zmaj Strossmayerski, Meštar obredničar Željko Heimer, Zmaj od Mesničkih vrata, član Kapitula Zlatnoga Zmaja Đuro Deželić, Zmaj Klokočki V., pročelnik Umjetničke sekcije Družbe Josip degl’ Ivellio, Zmaj Brački II., zamjenik pročelnika Zmajskog stola u Karlovcu Ivan Mateša, Zmaj od Slovinja i član Povjerenstva za obnovu Starog grada Ozlja Bruno Kendjel, Zmaj od Karlovačke zvijezde.

Pročelnik Zmajskog stola u Karlovcu Zmaj Abesinski II. upoznao je Velikoga meštra s brojnim aktivnosti Zmajskog stola u Karlovcu koje su u tijeku. Također spomenuto je i izdavanje monografije povodom 20. obljetnice djelovanja Zmajskog stola u Karlovcu, koju uređuje Antonio Bosio, Zmaj Vukovarski III. i održavanju svakog mjeseca najmanje jednog predavanja ili tribine u Starom gradu Ozlju, čime bismo potaknuli i druge stolove na aktivnosti i druženja.

Nakon radnog dijela slijedilo je neformalno zmajsko druženje uz izvrstan „zmajski grah“, za koji se pobrinuo naš vrijedni domar gosp. Danijel Stanković.