Otvorena izložba komunističkih karikatura o zagrebačkom nadbiskupu Stepincu, Kutjevo, 24. rujna 2022.

U okviru već tradicionalnih zajedničkih aktivnosti slavonskih zmajskih stolova Zmajski stolovi u Osijeku i Požegi u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Osijeku i Gradom Kutjevom upriličili su u subotu 24. rujna 2022. god. u Kinodvorani Grada Kutjeva otvaranje izložbe: “Komunističke karikature o zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu nastale između 1945. i 1947. godine“.

Nakon održane svete mise u kutjevačkoj župnoj crkvi izložba je otvorena uz glazbenu pratnju i inspirirajući nastup profesorice požeške Glazbene škole Marije Ticl. Skup u Kinodvorani otvorio je mag. sci. Branko Mihalj, Zmaj Rakitsko-Kutjevački i pročelnik Zmajskog stola u Požegi poželivši dobrodošlicu zamjeniku županice Požeško-slavonske županije Ferdinandu Trohi, gradonačelniku Kutjeva Josipu Budimiru, Velikom meštru Družbe “Braća Hrvatskoga Zmaja” dr. sci. Mislavu Grgiću, emeritusu dr. Antunu Tucak Zmaju Sovićkom i pročelniku Zmajskog stola u Osijeku i drugim uvaženim gostima, zmajskoj braći i sestrama. Skupu su se uz zamjenika županice, gradonačelnika i Velikog meštra obratili i potom i Ivica Završki mr. iur. Zmaj gornjogradski Osječki, član Glavnog odbora Matice hrvatske i potpredsjednik Ogranka Matice hrvatske iz Osijeka te prof. dr. sci Ivan Mihaljević, dekan Medicinskog fakulteta u Osijeku te kutjevački župnik Ivan Štivičić.

Na kraju dekan đakovačkog KBF–a prof. dr. sci Vladimir Dugalić, Meštar kapelan Družbe, Zmaj Osječki od sv. Josipa u uvodu propagandnom filmu komunističke vlasti o suđenju kardinalu Stepincu, koji su nazočni pogledali kao primjer manipuliranja povijesnom istinom, naglasio je kako izložba otkriva pravu sliku komunizma, ideologije zla, istakavši na kraju da se o Stepincu u Hrvatskoj puno toga zna ali upravo zbog i danas itekako naglašene kampanje neprijatelja povijesne istine o blaženom Stepincu potrebno je ponovo pokazati o kakvoj se laži i obmani radi.

Branku Mihalju, Zmaju Rakitsko-Kutjevačkom za dugogodišnji predani rad i doprinos Družbi Veliki je Meštar uručio posebno priznanje Družbe, a dekan Medicinskog fakulteta u Osijeku priznanje Udruge liječnika za stručni rad i doprinos.