Porečka i Pulska biskupija – Župa sv. Ivana n/Rašom Sutivanac dodijelila plaketu Družbi „Braća Hrvatskoga Zmaja“, 7. srpnja 2021.

Povodom 300. godišnjice posvete župne crkve u Sutivancu u ime župe sv. Ivana n/Rašom Sutivanac (Sveti Ivanac nad Rašom – Župa Bezgrešnog Začeća BDM i Sv. Ivana Krstitelja), Družbi „Braća Hrvatskoga Zmaja“ dodijeljena je plaketa Župe za izuzetan angažman i pomoć u životu župne zajednice. Plaketu potpisuje župnik dr. sc. Bernard Jurjević u Sutivancu, 24. lipnja 2021. godine (zaprimljeno u Družbi 7. srpnja 2021. godine).

Ovime Župa zahvaljuje svim dobročiniteljima i sponzorima koji su pomagali u obnovi župne crkve u Sutivancu. Godine 2007., zahvaljujući gosp. Milanu Medenu, Zmaju Sutivanskom II. i Družbi „Braća Hrvatskoga Zmaja“, u potpunosti je obnovljena tada jako derutna crkva. Inicijator i pokretač zamaha u šestomjesečnoj obnovi bio je Milan Meden, Zmaj Sutivanski II., koji se i inače zauzima za mnoge aktivnosti na poboljšanju života u mjestu. Njegovom tadašnjom skrbi i zalaganjem u navedenu obnovu župne crkve bilo je uključeno oko 40 donatora. Od tada, unutrašnjost crkve rese novi oltar, propovjedaonica, novopopločeni pod, novopostavljeni drveni kor i elektroničke orgulje – dar Družbe „Braća Hrvatskoga Zmaja“.