Predstavljanje autobiografske knjige zmajskog brata Dinka Vrgoča, Koprivnica, 3. svibnja 2016.

U Koprivnici je 3. svibnja 2016. održano predstavljanje knjige mr. sc. Dinka Vrgoča, Zmaja Kreševskog od Pečuna. Knjiga nosi naziv Moje vrijeme i predstavlja zbir autobiografskih zapisa u kojima autor opisuje djetinjstvo u kršu Dalmatinske Zagore, odlazak ”vlakom bez voznog reda” u Slavoniju gdje roditelji nakon siromaštva započinju novi život te događaje iz Koprivnice u kojoj Vrgoč živi preko 40 godina i gdje je izgradio karijeru uspješnog poslovnog čovjeka. Knjiga govori o tom bogatom životnom iskustvu autora, dajući mnoge podatke kojI mogu biti od koristi povjesničarima, etnolozima i proučavateljima društvnih i političkih zbivanja unazad 65 godina.

Promotori knjige bili su članovi Zmajskog stola u Križevcima: urednik i nakladnik Vjekoslav Prvčić, Zmaj Jagnjedovečki, dr. sc. Hrvoje Petrić, Zmaj Koprivničko-Podravski i mr. sc. Dražen Podravec, Zmaj Virovski od Stare Gore, član Kapitula Zlatnog Zmaja. O događajima opisanima u knjizi vezano uz ”Podravku” govorio je Zvonimir Majdančić, nekadašnji njezin direktor.

U prepunoj dvorani Županijske gospodarske komore u Koprivnici za glazbeni ugođaj pobrinuo se Mješoviti pjevački zbor umirovljenika Koprivnica – Klub za starije ”Mariška”. Ovom lijepom događaju nazočili su članovi Zmajskog stola u Križevcima koji su iskoristili trenutak za zajedničku fotografiju s autorom knjige.

Zoran Homen, Zmaj Bokeljski,
pročelnik