Predstavljanje Zbornika o fra Bernardinu Sokolu, Zmaju Putaljskom, Zagreb, 14. studenog 2018.

U prepunoj viteškoj dvorani Kule nad Kamenitim vratima održano je u srijedu, 14. studenog 2018. u 19.00 sati PREDSTAVLJANJE ZBORNIKA SLAVLJA I RADOVA SA ZNANSTVENOG SKUPA O 130. OBLJETNICI ROĐENJA FRA BERNARDINA SOKOLA, ZMAJA PUTALJSKOG, urednika fra Bernardina Škunce, Zmaja od Punte mira i dr. sc. Vita Balića.

Zbornik su predstavili autori i sudionici znanstvenog skupa održanog od 18. do 20. svibnja 2018. godine u Splitu i Kaštel Sućurcu: dr. sc. Hana Breko Kustura, dr. sc. Vito Balić, Milivoj Bratinčević, mo. Josip degl’ Ivellio, a prigodnim riječma se obratio g. Mihovil Biočić u svojstvu izaslanika gradonačelnika grada Kaštela te župana splitsko dalmatinskog kao i rođak fra Bernardina Sokola prof. dr. sc. Petar Kraljević.

Cijelo predstavljanje moderirao je Josip degl’ Ivellio, Zmaj Brački II., Meštar obredničar. Na samom početku skupu u Zagrebu obratio se putem video zida iz Splita i počasni član Družbe “Braća Hrvatskoga Zmaja” idejni začetnik cijelog događanja o fra Bernardinu Sokolu, fra Bernardin Škunca, Zmaj od Punte mira.

U glazbenom dijelu sudjelovao je Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu pod dirigentskim vodstvom Josipa degl’ Ivellia. Na kraju se prigodnim riječima nazočnima obratio Veliki meštar Družbe Nevio Šetić, Zmaj od Istre.