Predstavljena knjiga “Pakao se zove Jazovka” autora Mladena Kuke, Zmaja Abesinskog II., Krašić, 29. siječnja 2022.

Povodom 33. godišnjice otkrića jame Jazovke (29. siječnja 1989. godine), jednog od najvećih stratišta Hrvata, u Krašiću predstavljena je knjiga “Pakao se zove Jazovka” autora Mladena Kuke, Zmaja Abesinskog II.

Predstavljanju knjige prethodila je sveta misa za sve nevine žrtve komunističkog režima ubijene na Jazovki, koju je predvodio župnik župe Krašić vlč. Ivan Vučak, Zmaj od Lonjskog polja. Predstavljanje knjige i sveta misa u crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću okupila je veliki broj vjernika iz mnogih krajeva Lijepe naše.

Pored autora knjige Zmaja Abesinskog II. i župnika Zmaja od Lonjskog polja, koji je bio moderator ovog događaja, o knjizi su govorili i načelnik Općine Žumberak Zdenko Šiljak, ravnateljica Uprave za zatočene i nestale osobe pri Ministarstvu hrvatskih branitelja Ivona Paltrinieri i vlč. Stjepan Penić. Na kraju je Zmaju Abesinskom II. u znak priznanja uručena prekrasna bista blaženog Alojzija Stepinca, djelo akademskog kipara Vida Vučaka i priznanje župe Krašić za zasluge u promociji župe i Stepinčevog kraja.