Održano sijelo Zmajskog stola u Križevcima i predstavljanje knjige „Utvrda Novi Zrin na Muri“, Križevci, 27. siječnja 2022.

U Zmajskoj dvorani Zmajskog stola Križevci u četvrtak 27. siječnja 2022. godine održano je redovito sijelo te predstavljanje knjige „Utvrda Novi Zrin“. Sijelo je započelo odavanjem počasti minutom šutnje pokojnom zmajskom bratu i osnivaču Zmajskog stola Križevci Valentinu Puževskom, Zmaju od Kalnika koji je rođen na današnji dan 1931. godine.

Sijelo je nastavljeno pozdravnim govorom novoizabranog pročelnika Zvonimira Ištvana, Zmaja Molvarskog od Gornje Šume svim prisutnim zmajevima te Meštru zmajskih stolova Petru Feletaru, Zmaju od Novog Zrina. Nakon usvojenog dnevnog reda pročelnik je izvijestio sve prisutne o aktivnostima Zmajskog stola u razdoblju od konstituiranja Zmajskog stola Križevci 19. rujna 2021. godine pa sve do danas. Između ostalog je istaknuo da zbog bolesti Covid 19 sijela nisu redovno održavana kako bi se izbjegla zaraza članova Zmajskog stola. No, usprkos svemu brojne su aktivnosti zmajske braće obilježile promatrano razdoblje. Tako je 27. rujna 2021. godine blagoslovljeno raspelo na Staroj Gori kod Virja, čije je podizanje inicirao Dražen Podravec Zmaj Virovski od Stare Gore. Između novog i starog pročelnika Stola izvršena je primopredaja dužnosti i dokumentacije 17. studenoga 2021. godine, a 22. prosinca održano je druženje između križevačkog i krapinskog Zmajskog stola. Nastavljena je suradnja s Osnovnom školom iz Virja, održano je nekoliko predstavljanja knjiga naše zmajske braće, a intenzivno se radi na prikupljanju dokumentacije za izdavanje knjige o 25 godina djelovanja Zmajskog stola Križevci. Na sijelu je dogovoreno prevođenje zmajske braće prinosnika u redovitu braću s obzirom da je trenutno u Stolu 6 redovite braće, 7 prinosnika, 2 pripravnika i 3 člana u miru.

Nakon održanog radnog dijela sijela, uslijedilo je predstavljanje knjige „Utvrda Novi Zrin na Muri“ 360. godina od izgradnje (1661.-2021.). Knjigu su predstavili akademik Dragutin Feletar Zmaj Velikootočki i Petar Feletar Zmaj od Novog Zrina.