Predstavljena knjiga „Pakao se zove Jazovka“, Veliki Kaptol, Sisak, 23. ožujka 2023.

U organizaciji Družbe „Braća Hrvatskoga Zmaja” Zmajskog stola u Sisku, održano je u četvrtak 23 ožujka 2023. u Sisku, u Velikom Kaptolu predstavljanje knjige „Pakao se zove Jazovka” autora Mladena Kuke, Zmaja Abesinskog II., koji je uvodno govorio kako je kao 17-godišnji mladić saznao za Jazovku i tijeku istraživanja lokacije koju je 1989.g. i otkrio – mjesto stradanja 814 osoba koje su ekshumirane 2020. godine.

Uz autora knjige govorio je i vlč. Ivan Vučak, Zmaj od Lonjskog polja, župnik župe Presvetog Trojstva u Krašiću, koji se zajedno s autorom spustio u jamu Jazovka 2019. g. i izvršio molitveni obred za nevine stradale žrtve.

Autor knjige zabilježio je i kamerom svoja istraživanja Jazovke te su nazočni imali priliku i vidjeti ovaj dokumentarni film.

Predstavljanju knjige nazočio je i msgr. dr. Vlado Košić biskup sisački, koji se prigodnim riječima zahvalio autoru na svom trudu koji je čionio i čini kako bi istina izašla na vidjelo. Predstavljačima knjige i filma, biskupu Košiću i svima nazočnima zahvalio se Pročelnik Zmajskog stola u Sisku, Željko Crnković, Zmaj od svetog Lovre u Petrinji.

Pročelnik Zmajskog stola u Sisku
Željko Crnković, Zmaj od svetog Lovre u Petrinji