Redovito i svečano sijelo Zmajskog stola u Križevcima, 15. ožujka 2016.

U zmajskoj dvorani u Križevcima održano je redovito i svečano sijelo članova Zmajskog stola u Križevcima, 15. ožujka 2016. Potvrđen je zapisnik o aktivnostima Stola u protekloj zmajskoj godini i sastavljen opširan plan za iduću godinu, pun brojnih događanja. Tom zgodom je bivši pročelnik Stola, Dražen Podravec, Zmaj Virovski od Stare Gore u ime svih članova zahvalio novom pročelniku Zoranu Homenu, Zmaju Bokeljskom na trudu koji je uložio u oživotvorenje poslanja naše Družbe i na doprinosu kulturi našega zavičaja, a prigodom njegovog odlaska u zasluženu mirovinu. U znak sjećanja članovi stola su mu darovali umjetničku sliku, rad našega poznatoga slikara Mije Kovačića, Zmaja od Gornje Šume, počasnog člana Družbe.

Zoran Homen, Zmaj Bokeljski primio je broje nagrade i priznanja, a prigodom odlaska u mirovinu dobio je i Nagradu za životno djelo Koprivničko-križevačke županije. Zanimljivo je da su tu nagradu uz najviša priznanja svojih lokalnih zajednica dobili i članovi Stola Dragutin Feletar, Zmaj Velikootočki i Dražen Podravec, Zmaj Virovski od Stare Gore koji su i članovi Kapitula Zlatnoga Zmaja. Ta činjenica dovoljno govori o društvenoj i kulturnoj djelatnosti članova Zmajskog stola u Križevcima.

Valja naglasiti da je u XIII. sazivu Meštarskog zbora naš čla Dragutin Feletar, Zmaj Velikootočki bio Veliki meštar, a Davorin Hećimović Zmaj Bilogorski II. bio Meštar zmajskih stolova i da je u proteklih više od 15 godina rada Stola nekoliko naših članova primilo zmajske diplome.