Spomen posjet grobu pokojnog Emilija Laszowskog na Mirogoju, Zagreb, 28. studenoga 2020.

Točno na 71. godišnjicu smrti suosnivača Družbe “Braća Hrvatskoga zmaja” Prazmaja Ozaljskog i Brloškog Emilija Laszowskog okupili smo se na groblju Mirogoj pod vodstvom Meštra Kapelana Tomislava Glavnika zajedno pošli na u međuvremenu lijepo uređeni grob velikana naše Družbe. Pomolili smo se za njegovu dušu i još jednom izrazili zahvalnost za sve što je za našu Družbu učinio za vrijeme svog ovozemaljskog života. Uputili smo i molitve za svu pokojnu zmajsku braću, ali i za žive članove koji u ovom trenutku proživljavaju zaista teške trenutke i nadaju se skorom prestanku ove situacije koja praktički onemogućava redovne aktivnosti Družbe.

Na grob smo položili lovor-vijenac i svijeće i tako se makar i ovako skromno odužili našem više nego zaslužnom zmajskom bratu i suutemeljitelju naše Družbe. Nakon posjeta unatoč cjelokupnoj situaciji i tmurnom jesenskom danu osjetili smo zadovoljstvo jer smo učinili jedno dostojno djelo.

Nakon posjeta grobu pokojnog Emilija Laszowskog uputili smo se i na grob prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana, Zmaja od Hrvatske kao i na grob suosnivača Družbe Velimira Deželića st., Prazmaja Klokočkog I. Za obojicu braće pomolili smo se Stvoritelju i darovatelju života vječnoga.

Na ovoj ceremoniji sudjelovali su: Tomislav Glavnik, Meštar Kapelan, Anđelo Miloš, Meštar zmajskih stolova, Marin Kovačić, Pročelnik Sekcije gospodarstva, Ivan Nađ, redoviti član, Petar Feletar, redoviti član, Hrvoje Šubić, redoviti član u miru i Mario Mutter, zmajski pripravnik

Hrvoje Šubić, Zmaj Purgerski