Stari grad Ozalj osvojio Zlatni pin – nagradu u kategoriji „Dvorci i palače” dodijeljenu od tvrtke Google, 12. rujna 2023.

„Poštovani, u ime tvrtke Google i naše osobno, zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas na osvajanju nagrade Zlatni pin za dvorac kojim upravljate. Ovo priznanje dodjeljuje tvrtka Google, ali ono je zapravo izraz divljenja korisnika aplikacije Google Maps prema mjestu.“

Projekt Zlatni pin započeo je 2020. godine u Poljskoj tijekom 15. rođendana aplikacije Google Maps. Kako su projekt vrlo dobro prihvatili ne samo dobitnici, već i korisnici koji su osjetili lokalni ponos, tvrtka Google odlučila je projekt proširiti i na druge zemlje. Od ove godine projekt se provodio i u Hrvatskoj gdje je Google nagradio lokacije u kategoriji „Dvorci i palače“. Sukladno tome, odabrani su dvorci i palače koji su dobili najvišu prosječnu ocjenu korisnika aplikacije Google Maps.

Družba „Braća Hrvatskoga Zmaja“ kao vlasnik i upravitelj Starog grada Ozlja, zahvaljuje svim korisnicima koji su posjetili i ujedno glasali za Stari grad Ozalj. Isto tako konstantnom obnovom i zaštitom, nadamo se kako će posjetitelji uvidjeti iz godine u godinu napredak na obnovi i konzervaciji Starog grada Ozlja koji je uvijek bio naš prioritet.

Prenijeli: Google Zlatni pin, tportal.hr, index.hr, nacional.hr