XXII. Tradicionalni božićni koncert Družbe “U SUSRET BOŽIĆU 2016.”, crkva sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu, Zagreb, 22. prosinca 2016.

I ove godine koncert je održan u monumentalnoj crkvi svetog Antuna Padovanskog na Svetom Duhu dobrotom domaćina, gvardijana i našega zmajskog brata Tomislava Glavnika, Zmaja Svetoduškog.

Uvodno slovo održao je Meštar obredničar i glavni organizator koncerta, Zmaj Brački II. Josip degl’ Ivellio, a koncert je otvorio Veliki meštar Zmaj od Istre, Nevio Šetić.

Na koncertu su nastupili Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu pod ravnanjem maestra Josipa degl’ Ivellia koji je i suosnivatelj ovoga zbora zajedno s dekanom FER-a, Zmajem Strossmayerskim, Mislavom Grgićem te Vokalni ansambl Mater Libertatis na čelu s dirigenticom Anitom Kajić.

Nakon koncerta u obližnjoj samostanskoj dvorani održan je tradicionalni predbožićni domjenak Družbe. Pored bakalara naše zmajice i supruge zmajeva su priredile mnogobrojne i raznovrsne delicije, a sve je to koordinirala i organizirala Zmajica od Kruševa, Meštar protonotar, Dragica Krpan.

Ovaj tradicionalni, 22. po redu kulturni i glazbeni događaj utemeljio je i organizirao do 2004. godine pokojni Vladimir Rukavina, Zmaj Svetoksaverski u to vrijeme u jeku ratnih događanja u Hrvatskoj, a s humanitarnim ciljem pomaganja djece poginulih hrvatskih branitelja, a od 2004. do danas organizator je Zmaj Brački II.