Započelo uređenje i opremanje višenamjenskog prostora, Stari grad Ozalj, 4. ožujka 2022.

Članovi Družbe „Braća Hrvatskoga Zmaja“, Zmajski stol u Karlovcu započeo je 4. ožujka 2022. godine uređenjem i opremanjem višenamjenskog prostora na Starom gradu Ozlju.

Vrijedni članovi Zmajskog stola u Karlovcu dopremili su iz skladišta HEP-a u Zagrebu namještaj koji je Družbi darovao nećak našeg zmajskog brata Zlatka Herkova, prazmaja Unodolskog prije 20-tak godina. Na prijedlog Velikog meštra Zmaja Strossmayerskog, članovi Zmajskog stola u Karlovcu organizirali su utovar, prijevoz namještaja iz Zagreba do Starog grada Ozlja, prijenos “na ruke” do prostorija na prvom katu. Prijevoz namještaja bez ikakve naknade omogućio nam je gospodin Goran Franković, glavni zapovjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije, na čemu mu od srca zahvaljujemo.

U ovoj prilično napornoj akciji sudjelovali su pročelnik Zmajskog stola u Karlovcu Mladen Kuka, Zmaj Abesinski II., zamjenik pročelnika Ivan Mateša, Zmaj Slovinjski, član Povjerenstva za obnovu Starog grada Ozlja Bruno Kendjel, Zmaj od Karlovačke zvijezde, domar Starog grada Ozlja Danijel Stanković, član Profesionalne Vatrogasne Postrojbe Marijan Marc i naš zmajski prijatelj Harold Stanković – Hari.

Nakon toga prenijeli smo na kat i dio namještaja iz vlažnog podruma. Novoopremljene prostorije služiti će za održavanje sijela Zmajskog stola u Karlovcu, za buduću zmajsku knjižnicu i sve ostale aktivnosti Družbe. Završetak radova i opremanje prostora bit će završeno u roku od trideset dana, kada se planira blagoslov prostora.