Započeta realizacija projekta „Putevima Frankopana“, Stari grad Skrad, 13. ožujka 2024.

Zmajski stol u Karlovcu u suradnji sa Centrom za ekspedicionizam istraživanje i kulturu „Braća Seljan“ započeo je realizaciju projekta „Putevima Frankopana“. Projekt obuhvaća trasiranje i označavanje pristupnih puteva do zapuštenih i teže pristupačnih Frankopanskih dvoraca. Osim označavanje puteva, projekt obuhvaća i tiskanje vodiča i prigodne značke pojedinog lokaliteta. Za prvi lokalitet koji je u obradi, odabran je Stari grad Skrad iznad Korane.

Glavni inicijatori i realizatori ovoga jedinstvenog projekta su tajnik majskog stola u Karlovcu Tomislav Beronić Zmaj od Glagoljice i pročelnik Mladen Kuka Zmaj Abesinski II. Dana 13. ožujka 2024. godine posjetili su lokalitet i izabrali najbolji pristupni put do dvorca, koji osim što je važan arheološki lokalitet također je i vidikovac sa kojega se pruža izvrstan pogled na sve strane svijeta.

Tom prilikom snimljen je za Trend TV dokumentarni film koji je režirao Zmaj Abesinski II. To je i početak mini serijala o Frankopanskim dvorcima koji će se ponedjeljkom od 20:40 emitirati na Trend TV u sklopu putopisnog serijala Mladena Kuke pod nazivom „S expedicionistom po svijetu“”.