Zmajska braća i sestre posjetili su izložbu Ciklus Vlaho Bukovac u Europi: (2/3) KORIJENI I KRILA – VLAHO BUKOVAC U ZAGREBU, CAVTATU I BEČU, 1893.-1903., Klovićevi dvori, 17. svibnja 2022.

U utorak 17. svibnja zmajska braća i sestre posjetili su izložbu Ciklus Vlaho Bukovac u Europi: (2/3) KORIJENI I KRILA – VLAHO BUKOVAC U ZAGREBU, CAVTATU I BEČU, 1893.-1903. u Klovićevim dvorima.

Posjet izložbi organizirala je Sekcije kulturne baštine na prijedlog svoje članice Tajane Pleše, Zmajice od Moslavačke gore.

Kroz izložbu nas vrlo je nadahnuto vodila suautorica izložbe dr. sc. Petra Vugrinec, voditeljica stručne službe, muzejska savjetnica i voditeljica Zbirke Josipa Resteka. Objasnila nam je kulturno i političko okruženje u kojem je tada djelovao Vlaho Bukovac, najznačajniji hrvatski slikar na prijelazu stoljeća, te značajne događaje u slikarevom životu koji su utjecali na njegov životni put.

U fotogaleriji donosimo dio najzanimljivijeg slikarskog opusa Vlahe Bukovca koje smo vidjeli na izložbi nastalih u periodu od spomenutih 10 godina i portrete njegove obitelji – supruge, djece i oca, kao i autoportret u slikarskom ateljeu.