Televizijsko predstavljanje Zmajskog stola u Slavonskom Brodu, 17. svibnja 2022.

Pojačani interes slavonskobrodske javnosti za rad Družbe „Braća Hrvatskoga Zmaja“ nakon nedavne ceremonije otkrivanja spomen-ploče slavonskim junacima u Slavonskom Kobašu bio je povod za poziv Slavonskobrodske televizije (SBTV) da se, kroz Družbi posvećenu emisiju, javnosti predstavi njezin rad s posebnim naglaskom na: Zmajski stol u Slavonskom Brodu.

U televizijskoj emisiji Klopka 17. svibnja 2022. Družbu „Braća Hrvatskoga Zmaja“ i njezin Zmajski stol u Slavonskom Brodu u jednosatnom spontanom razgovoru, uz vodstvo urednika i voditelja emisije gosp. Ivana Čalića, predstavila su zmajska braća: pročelnik Zmajskog stola Hrvoje Špicer, Zmaj od Broda II., njegov zamjenik Ivan Stipić, Zmaj Virski od sv. Jurja i prvi pročelnik Zmajskog stola Ivica Balen, Zmaj od Dilj Gore.

Hrvoje Špicer, Zmaj od Broda II. predstavio je Družbu „Braća Hrvatskog Zmaja“ i njeno djelovanje  na nacionalnoj razini, govoreći o organizaciji, svrsi i ciljevima Družbe. Osvrnuo se također i na neke od projekata Zmajskog stola u Slavonskom Brodu ostvarenih u bližoj prošlosti te dao smjernice i planove za budućnost. Zmajski brat Ivica Balen, Zmaj od Dilj Gore, iz pozicije prvog pročelnika Zmajskog stola u Slavonskom Brodu govorio je o početcima rada i organizaciji zmajskih stolova u Slavoniji. O povijesnom kontekstu u kojem je Družba djelovala, slavonskobrodskoj zmajskoj braći, njihovom radu te proslavi velike obljetnice Ante Starčevića i posjetu Velikog meštra Družbe Milutina Mayera, Zmaja Svetohelenskog Slavonskom Brodu 1937. govorio je Ivan Stipić, Zmaj Virski od sv. Jurja.

Ivan Stipić, Zmaj Virski od sv. Jurja

Snimku emisije možete pogledati u nastavku: