Donatorska večera u Hotelu International za projekt “RADIO DUX TIVAT”, Zagreb, 16. studenoga 2017.

Časna i draga zmajska braćo i sestre!

S velikim zadovoljstvom i ponosom vas izvješćujemo da smo 112. rođendan naše Družbe 16. studenoga 2017. godine, obilježili i proslavili na najsvečaniji način i to Dobrotvornom večerom u Hotelu International, koju smo organizirali kao finale naše ovogodišnje dobrotvorne akcije za “RADIO DUX TIVAT”.

Uz sudjelovanje 150 članova Družbe i članova njihovih obitelji, uzvanika i gostiju, obilježili smo kraj jednog dijela akcije za prikupljanje sredstava za nabavu uređaja – studijske, prijenosne i odašiljačke opreme, za radijsku postaju hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori.

Svečanosti su nazočili naši dragi gosti iz Crne Gore i to: gospođa Marija Vučinović, ministrica u Vladi Crne Gore i Predsjednica parlamentarne stranke Hrvatska građanska inicijativa, gospodin Zvonimir Deković, Predsjednik Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore, gospodin Milan Bošnjak i gospodin Ivan Zeba, Predstavnici Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, gospodin Ivo Škanata, Predsjednik Hrvatske bratovštine Bokeljska mornarica809 Zagreb, te mnogobrojni i ugledni hrvatski misaoni intelektualci, koji su prepoznali značaj ovog projekta, za očuvanje hrvatskoga identiteta i samobitnosti hrvatskoga naroda koji živi izvan domovine.

Cilj projekta je očuvanje nacionalnog identiteta hrvatskoga naroda u Crnoj Gori, te očuvanje kulture, jezika i bogate povijesne baštine.

Važnost projekta prepoznali su brojni sponzori, donatori i prijatelji Družbe, a svoje vrijeme i trud nesebično su dali članovi Organizacijskoga odbora, u kojemu su bili:
Mislav Grgić, Zmaj Strossmayerski, Damir Vanđelić, Zmaj od Svete Eufemije, Marinko Jurčević, Zmaj Žepački, Kažimir Vrankić, Zmaj od Trebižata, Božo Skoko, Zmaj od Hercegovine III, te predstavnici društva “Odašiljači i veze” d.o.o. – Marko Serdarević, Saša Radulić, Nikolina Grubešić, a uz svekoliku podršku i pomoć djelatnika i Predsjednika uprave, gospodina Mate Botice.

To su “ljudi od akcije” i velika im hvala!

S ponosom i zadovoljstvom objavljujemo da su se ovoj akciji odazvali mnogobrojni članovi Družbe, redoviti, prinosnici i pripravnici, koji su svojim donacijama i nazočnošću na Donatorskoj večeri pridonijeli svečanom ugođaju i uspješnom ostvarenju ovog projekta.

Uz prigodni glazbeni program, bogati meni, te uz vrhunska vina –donacije naših članova Branka Mihalja, Zmaja Rakitsko Kutjevačkog i Ive Brzice, Zmaja Erdutskoga, odličnoj atmosferi pridonijeli su i aukcije dresova “NK Hajduk” s potpisima svih igrača, donacija Zmaja od Hercegovine III. i dres hrvatskoga reprezentativca Luke Modrića, donacija gospodina Joze Brkića.

Organizirali smo zanimljivu tombolu, i dodjelili više vrlo vrijednih nagrada, pokloni naših donatora, od kojih je najvrednija slika akademskog slikara Damira Medvešeka, u vrijednosti 7.000,00 kuna. Tijekom večeri, samo prodajom tombola prikupili smo 7.700,00 kuna, a aukcijom spomenutih dresova još dodatnih 4.800,00 kuna.

Cjelovečernji program vodio je s puno duha, zabavno i zanimljivo poznati glumac Darko Janeš, a i to je donacija našeg zmajskog brata Tihomira Pajtaka, Zmaja Cirkvenskoga II.

Sretni smo da smo ovom Donatorskom večerom obilježili vrhunac ovogodišnje akcije, te se osobito zahvaljujemo članovima Družbe i zmajskim stolovima koji su se odazvali pozivu, te vjernim a i novim sponzorima i donatorima, partneru ove akcije društvu “Odašiljači i veze” d.o.o., Hrvatskom nacionalnom vijeću Crne Gore, Hrvatskoh građanskoj inicijativi Crne Gore, medijskom pokrovitelju Večernjem listu, te svima koji su na bilo koji način sudjelovali i pomogli u ostvarenju ovog projekta.

Akcija se nastavlja, tako da smo projekt prijavili na natječaj koji provodi Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, te očekujemo dodatna sredstva za završetak projekta.

Vrijednost projekta iznosi 250.000,00 kuna, a mi smo u vrlo kratkom vremenu prikupili značajna sredstva u iznosu od 184.770,00 kuna

Stanje sredstava na našem izdvojenom računu je 149.455,50 kuna, s time da smo već podmirili sve troškove u iznosu od 35.014,50 kuna (troškovi večere, glazbe, štampanje plakata i dr.).

Ako smo ovim projektom postigli da se hrvatski glas čuje, ljepše, jače i dalje, kako bi pronosio istinu o hrvatskom jeziku, kulturi, povijesti, tradiciji – postigli smo svoj cilj.

Tako smo još jednom potvrdili da ćemo vjerno služiti misiji, koju su naši utemeljitelji ugradili u grede naše drevne Kule nad Kamenitim vratima:

Pro aris et focis, Deo prpitio!

Dragica Krpan, Zmajica od Kruševa
Predsjednica Organizacijskoga odbora

Josip degl’ Ivellio, Zmaj Brački II
Dopredsjednik Organizacijskoga odbora

 

DETALJNO IZVJEŠĆE
PROJEKT "RADIO DUX TIVAT", Zagreb, 16. studenoga 2017.

POPIS SPONZORA I DONATORAKlikom na PDF sliku možete pogledati i/ili spremiti izvještaj na svoje računalo.
POPIS ČLANOVA DRUŽBE KOJI SU SUDJELOVALI DONACIJAMAKlikom na PDF sliku možete pogledati i/ili spremiti izvještaj na svoje računalo.