Obilježen Svjetski dan kravate, Osijek, 19. listopada 2019.

Družba “Braća Hrvatskoga Zmaja”, Zmajski Stol u Osijeku u suradnji s Academiom Cravatica obilježili su Svjetski dan kravate na zanimljiv i atraktivan način postavljanjem kravata na biste poznatih učenika gimnazija u Osijeku 19. listopada 2019. godine.

U Perivoju hrvatskih velikana – Rondelu učenika gimnazija u Osijeku, projektu koji je izgrađen upravo na inicijativu i u organizaciji Zmajskog stola u Osijeku, pred brojnom publikom i uz izuzetan nastup i prigodni glazbeni program zbora Lipa kravate, dar Academie Cravatice postavljene su kravate na biste četiri poznata učenika osječkih gimnazija. Na bistu biskupa Josipa Jurja Strossmayera kravatu je postavio prof. Vladimir Dugalić, Zmaj Osječki od sv. Josipa, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu, na bistu nobelovca Vladimira Preloga pročelnik Zmajskog stola u Osijeku prof. emmeritus Antun Tucak, Zmaj Sovićki, na bistu nobelovca Lavoslava Ružičke Ivica Završki, Zmaj gornjogradski, član Glavnog odbora Matice hrvatske i na bistu znanstvenika Mije Kišpatića prof. Srećko Tomas, Zmaj Drinovački II.

Skupu su nazočili i ostale zmajske sestre i braća osječkog Stola a svima se prigodno obratio i zahvalio na angažmanu Pročelnik Zmajskog stola prof. emmeritus Antun Tucak, Zmaj Sovički.