Održan svečani koncert „Angelusi“, Kaštel Stari, 27. lipnja 2023.

Družba „Braća Hrvatskoga Zmaja“ – Zmajski stol u Splitu, bila je suorganizator još jednog sjajnog događaja. Riječ je o svečanom koncertu održanom u utorak, 27. lipnja 2023. godine u crkvi sv. Ivana u Kaštel Starom, a povodom 300 godina od posvete crkve. Naime, održan je koncert skladbi kaštelanskog skladatelja fra Bernardina Sokola i to ciklus skladbi „Angelusi“ nastao 1939. godine, a u organizaciji Župe sv. Ivana Krstitelja – Kaštel Stari i župnika don Franka Prnjaka uz podršku Grada Kaštela i Turističke zajednice grada Kaštela.

U mirnoj kaštelanskoj ljetnoj večeri poletjeli su mnogi zvuci Angelusa – Zdravo Marijo do neba, ali i do srca vrlo zahvalne prisutne publike! Riječi ne mogu dočarati zvuk, ali imena izvođača zasigurno mogu barem malo posvjedočiti ljepotu doživljaja: sopran Lidija Horvat Dunjko, tenor Emanuel Tomljenović, violina Ivo Jukić, glasovir Mario Čopor te umjetničko vodstvo Josip degl’ Ivellio.

Puno blagoslova, dobrote i ljepote slilo se u ispjevane molitve koje su odletjele put nebesa i pomogle da Sokol ponovo leti iznad kaštelanskog kamena na kojem je niknuo preko modrog hrvatskog mora u kome je završen njegov ovozemaljski put.

Cantare bis orare!