Održano 2. sijelo Umjetničke sekcije Družbe, Zagreb, 26. siječnja 2022.

U srijedu, 26. siječnja 2022. s početkom u 17:30 sati održano jke 2. sijelo Umjetničke sekcije Družbe „Braća Hrvatskoga Zmaja“, pod predsjedanjem Pročelnika Umjetničke sekcije, Zmaja Bračkog II., Josipa degl’ Ivellia.

Nakon uvodnog slova Pročelnika koji je pozdravio sve nazočne kao i pozvanog gosta, Marija Jareba, Zmaja Jurjevgradskog od Tribunja koji je predstavio kalendar 2022. – 2025. zmajskih i drugih važnih obljetnica, a koje je sastavila i priredila Povijesna sekcija. Svrha ovoga predstavljanja je suradnja između Umjetničke i Povijesne sekcije kroz neke od obljetnica o čemu su pozvani svi članovi sekcije na pismeno očitovanje.

U drugom dijelu Pročelnik je informirao prisutne o pokretanju nekoliko projekata dogovorenih na prethodnom sijelu te tijeku njihove provedbe (opera „Cetingradska nevista“ i pronalazak – do sada izgubljene – partiture te daljnja nastojanja oko nabave klavirskog izvatka iz inozemstva, razgovori i pripremne radnje oko podizanja spomen obilježja Seni Jurinac u Zagrebu u suradnji s više institucija u Hrvatskoj, Austriji i Bosni i Hercegovini i dr.).