Održano predstavljanje knjige “Korčulanski jedrenjaci”, autorice Tee Marinović , Zagreb, 20. listopada. 2021.

Dana 20. listopada. 2021. godine u Kuli nad Kamenitim vratima održan je predstavljanje knjige “KORČULANSKI JEDRENJACI”, autorice Tee Marinović. Predstavljanje je vodio i moderirao pročelnik Umjetničke sekcije Družbe “Braća Hrvatskoga Zmaja”, Josip degl’ Ivellio, Zmaj Brački II.

Autorica je u formi slobodnog razgovora kroz dva izlaganja na vrlo zanimljiv i osobni način ispričala način, povijest i istraživanje koje je prethodilo pisanju same knjige na 600 stranica. Kroz samo predstavljanje čitani su ulomci iz recenzije dr. Danke Radić.

Na samom kraju srdačnim i prijateljskim riječima autorici je zahvalio i Veliki meštar Mislav Grgić, Zmaj Strossmayerski, podsjećajući kako ovo “korčulansko” predavanje nije prvo, nego treće o povijesti Korčule koje je održano u Kuli nad Kamenitim vratima nakon predstavljanja knjige dr. Franka Oreba o najstarijem glazbenom društvu u Dalmaciji – Hrvatskom glazbenom društvu Sveta Cecilija iz Korčule te predavanju dr. Vinicija Lupisa o najstarijoj bratovštini na Korčuli i jednoj od najstarijih uopće kod nas koje neprekinuto djeluje od svoga osnutka 1301. godine – Bratovštini Svih Svetih iz Korčule.

Zahvalivši autorici na ovom kapitalnom djelu o jednom segmentu povijesti grada i otoka Korčule, Veliki meštar zahvalio je i autoričinom suprugu, kapetanu Ratku Marinoviću, Zmaju Oceanskom, na podršci i ideji da se ovo vrijedno djelo predstavi u Zagrebu.