Održano predstavljanje knjige “Korčulanski jedrenjaci”, autorica Tea Marinović , Zagreb, 20. listopada. 2021.

U srijedu, 20. listopada. 2021. u Kuli nad kamenitim vratima održan je predstavljanje knjige KORČULANSKI JEDRENJACI, autorica Tea Marinović. Predstavljanje je vodio i moderirao Pročelnik Umjetničke sekcije Družbe “Braća Hrvatskoga Zmaja”, Josip degl’ Ivellio, Zmaj Brački II.

Autorica je u formi slobodnog razgovora kroz dva izlaganja na vrlo zanimljiv i osobni način ispričala način, povijest i istraživanje koje je prethodilo pisanju same knjige na 600 stranica. Kroz samo predstavljanje čitani su ulomci iz recenzije dr. Danke Radić.

Na samom kraju srdačnim i prijateljskim riječima autorici je zahvalio i Veliki meštar Zmaj Strossmayerski, Mislav Grgić podsjećajući kako ovo “korčulansko” predavanje nije prvo, već treće o povijesti Korčule koje je održano u Kuli nad Kamenitim vratima nakon predstavljanja knjige dr. Franka Oreba o najstarijem glazbenom društvu u Dalmaciji Hrvatskom glazbenom društvu Sveta Cecilija iz Korčule te predavanju dr. Vinicija Lupisa o najstarijoj bratovštini na Korčuli i jednoj od najstarijih uopće kod nas koje neprekinuto djeluje od svoga osnutka 1301. godine, bratovštini Svih Svetih iz Korčule.

Zahvalivši autorici na ovom kapitalnom djelu o jednom segmentu povijesti grada i otoka Korčule, Veliki meštar je zahvalio je autoričinom suprugu, Zmaju Oceanskom kapetanu Ratku Marinoviću na podršci i ideji da se ovo vrijedno djelo predstavi u Zagrebu.