Otvorena izložba komunističkih karikatura o zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu, Ilok, 13. studenoga 2022.

Novi poticaj suradnji slavonskih zmajskih stolova, uz pomoć osječke i iločke Matice hrvatske, dao je Zmajski stol u Osijeku na čelu s emeritusom dr. Antunom Tucakom, Zmajem Sovićkim upriličivši u nedjelju 13. studenog 2022. u prostorijama Muzeja Grada Iloka, u dvorcu Odescalchi u Iloku, otvaranje  izložbe: „Komunističke karikature o zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu nastale između 1945. i 1947. godine“.

Nakon održane svečane mise u iločkoj župnoj crkvi pod kojom je nazočnima o izložbi, u ime organizatora, govorio Ivica Završki, tajnik Zmajskog stola u Osijeku i član Glavnog odbora MH izložba je otvorena u susjednom dvorcu Odescalchi. Skup u prostorijama iločkog muzeja otvorila je i goste pozdravila Maja Barić ravnateljica Muzeja Grada Iloka i predsjednica OMH Ilok. Skup je potom pozdravio i Ivica Završki u ime DBHZ.

Na kraju profesor na đakovačkom KBF prof. dr. sci Vladimir Dugalić, Meštar kapelan DBHZ, uveo je nazočne u pozadinu propagandnog filma jugoslavenske vlasti o suđenju kardinalu Stepincu iz 1946. godine. Nazočni su potom film pogledali kao model manipuliranja povijesnom istinom. Istakao je kako izložba otkriva pravu sliku komunizma, kao totalitarne ideologije, istakavši na kraju da se o Stepincu u Hrvatskoj dosta toga zna no danas se ponovo razmahala kampanja neprijatelja istine o blaženom Stepincu i potrebno je ponovo prije svega mladima pokazati o kakvoj manipulaciji se radi.