Svečano sijelo Glavnog zbora Družbe “Braća Hrvatskoga Zmaja” povodom dana osnutka Družbe, Zagreb, 17. studenog 2018.

U subotu, 17.11.2018. održano je svečano i radno sijelo Glavnog zbora Družbe “Braća Hrvatskoga Zmaja” povodom dana osnutka Družbe 16.11.1905. Sijelo je započelo u 10.00 sati sv. Misom u crkvi svetog Marka koju je predslavio vlč. Vladimir Trkmić, Zmaj od Ratkaja III. Uz koncelebraciju mons. Stjepana Belobrajdića, Zmaja od Marsonije i vlč. Vladimira Kerečenija, zmajskog pripravnika.

U 11.00 sati počelo je svečano i radno sijelo Glavno zbora na kojem je Veliki meštar, Zmaj od Istre uvodno pročitao svoje prigodno slovo, a nakon toga Glavni zbor je izglasao izmjene i dopune Pravilnika o zmajskim grbovima Družbe.

U nastavku svečanog sijela proglašena su i instalirana tri nova počasna člana Družbe o kojima je Glavni zbor glasao na Jurjevskom sijelu o.g. i to: Mile Bogović, dosadašnji redoviti član, Zmaj od Krbave te Josip Jerković, Zmaj Slavonski II. i Ivanka Stahuljak Zmajica od Otočca II. Prigodnim riječima obratio se i zahvalio u ime proglašenih počasnih članova Josip Jerković, Zmaj Slavonski II.

Nakon toga uslijedilo je dodjeljivanje svečane povelje novim članovima zmajskog Areopaga koje je Glavni zbor izabrao glasanjem na Jurjevskom sijelu o.g. Areopagitsku povelju te srebrnu značku Družbe primili su: Marijan Machala, Zmaj Oriovački II., Marijan Liszt, Zmaj Sigetski III., Aleksandar Bašić, Zmaj Starobrodski, Nikola Obuljen Zmaj Lapadski II. (odsutan) i Josip Jakovčić, Zmaj od Novigrada na Dobri (odsutan). U ime novih članova zmajskog Areopaga prigodnim riječima se obratio Zmaj Starobrodski.

Po završetku sijela upriličen je zajednički svečani ručak i lijepo te radosno bratsko druženje.