Sveta misa povodom 70. obljetnice smrti utemeljitelja Družbe “Braća Hrvatskog Zmaja” Emilija Laszowskog, Prazmaja Brloškog i Ozaljskog, Mirogoj, 28. studenoga 2019.

Povodom 70. obljetnice smrti utemeljitelja Družbe “Braća Hrvatskog Zmaja” Emilija Laszowskog, Prazmaja Brloškog i Ozaljskog, 28. studenoga 2019. u 15.00 sati slavljena je sveta misa za njegovu dušu. Misno slavlje u crkvi Krista Kralja uz sudjelovanje Zmajske braće predslavio je fra Tomislav Glavnik, Meštar kapelan, Zmaj Svetoduški. Nakon svete mise Zmajska braća, predvođena Velikim Meštrom dr. sc. Neviom Šetićem, Zmajem od Istre uputila se na grob Prazmaja Brloškog i Ozaljskog i položila su lovor vijenac s natpisom: “Emiliju pl. Laszowskom-Szeligi, svome utemeljitelju – Zahvalna DBHZ o 70. obljetnici smrti”. Nakon zajedničke molitve upaljene su svijeće u ime svih članova Družbe “Braća Hrvatskoga Zmaja”.

Družba “Braća Hrvatskoga Zmaja” u želji da i nadalje čuva uspomenu na Emilija pl. Laszowskog-Szeligu iz zahvalnosti za sve što je učinio kako za hrvatski narod u cjelini, Grad Zagreb i našu Družbu obnovila je njegov grob na zagrebačkom Mirogoju.