XXV. Jubilarni koncert Družbe “Braća Hrvatskoga Zmaja” – U SUSRET BOŽIĆU 2019., crkva sv. Marije na Dolcu, 18. prosinca 2019.

18. prosinca 2019. u prekrasnoj zagrebačkoj (nekada cistercitskoj) crkvi sv. Marije na Dolcu održan je XXV. JUBILARNI koncert Družbe “Braća Hrvatskoga Zmaja” – U SUSRET BOŽIĆU 2019.

Prekrasno pjevanje čak tri zbora, Gospodnetić singers iz Zagreba – dirigentica Heda Gospodnetić, Vokalnog ansambla X-TET iz Zagreba – umjetnički voditelj Matija Podnar i Akademski muški zbor FER-a Sveučilišta u Zagrebu – osnivač i dirigent Josip degl’ Ivellio.

Na početku koncerta u prepunoj crkvi sv. Marije na Dolcu nazočnima se obratio Meštar obredničar Zmaj Brački II., a koncert je otvorila zamjenica Velikoga meštra, Zmajica od Kruševa, Dragica Krpan koja je uručila izvođačima i jubilarnu zahvalnicu Družbe. Nakon koncerta druženje smo nastavili u sjedištu Družbe “Braća Hrvatskoga Zmaja”, Kuli nad Kamenitim vratima uz bakalar, vino, pjesmu i odlično raspoloženje. Sjetili smo se i utemeljitelja ovoga tradicionalnog Družbinog godišnjeg događaja, Zmaja Svetoksaverskog, Vladimira Rukavine koji je organizirao prvih devet koncerata.

Kao organizator i to šesnaestu godinu za redom hvala svima od srca na još jednom prekrasnom glazbenom događaju uz geslo Družbe:

Pro aris et focis, Deo propitio!

Meštar obredničar, Zmaj Brački II.